Over Perron16

Wat is Perron16…..

De ontmoetingsplaats op het Smidsplein is opgericht door stichting ‘Perron16’. De stichting wil een plek creëren waar iedereen welkom is, waar je een praatje kunt maken, waar je vragen kunt stellen en een luisterend oor wordt geboden en waar altijd een kopje koffie of thee klaar staat.

Na of voor een reis met de trein bevind je je op het perron. Dit is een plek waar je tot rust mag komen en mag nadenken over je volgende bestemming. Misschien vind je het wel heel ontspannend om te reizen en geniet je van de rust die de restaurants op het perron bieden. Er is altijd wel iemand die je kunt aanspreken met vragen over je reis, er is altijd wel een plek om een kopje koffie te drinken en je kunt altijd een praatje maken. Dit staat ook centraal bij Perron16: een plaats waar je welkom bent, tot rust kunt komen en waarvandaan je ook weer verder kunt.

Visie

Perron16 nodigt gasten uit, om binnen het inloophuis zichzelf te kunnen zijn, anderen te ontmoeten en met eigen talenten dienstbaar te zijn aan anderen binnen Perron16. Gasten worden met respect en waardigheid tegemoet getreden. In haar dienstverlening sluit Perron16 aan bij de behoeften en wensen van de gasten binnen de mogelijkheden van Perron16 en die van haar medewerkers. Daarbij is gastvrijheid een kernwaarde en zijn ontmoeting, ontspanning en ondersteuning richtinggevende en grensbepalende termen in de dienstverlening.

Missie

Perron16 vervult een diaconale opdracht namens de participerende kerken in Voorthuizen. Vanuit deze opdracht wil Perron16 present zijn in de samenleving door een gastvrije plek te bieden aan mensen die door omstandigheden een klein netwerk hebben of zich in een sociaal isolement voelen of die gewoon de ontmoeting met anderen zoeken. Ontmoeting, ontspanning en ondersteuning zijn daarbij centrale thema’s, waaraan door een team van voornamelijk vrijwilligers vorm en inhoud wordt gegeven. Waar dit voor de gasten wenselijk is, wordt in het realiseren van de dienstverlening samengewerkt met andere organisaties.

Doelstelling

Perron16 wil voorbijgangers en vaste bezoekers, op een gastvrije en laagdrempelige manier activiteiten aanbieden die de onderlinge ontmoeting, ontspanning en ondersteuning stimuleren.

Zij streeft er naar, om met haar inloophuis in eerste instantie 4 dagdelen per week geopend te zijn op vaste tijden. Na een startperiode wil Perron16 haar openingstijden en activiteiten mogelijk uitbreiden en meer en meer een herkenbare positie in het centrum van Voorthuizen krijgen, voor zowel gasten als partners.

Ontmoetingsochtend Home-Start Voorthuizen

Vanaf 26 augustus 2015 gaat de ontmoetingsochtend van Home-Start in Voorthuizen weer van start in Perron 16.
Op de woensdagochtenden is het alleen open voor ouders van jonge kinderen. Op deze ochtenden zullen er twee vrijwilligsters van Home-Start aanwezig zijn.
Home-Start organiseert de ochtenden in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin Barneveld.

Binnenlopen
Tijdens deze ochtend kun je binnenlopen voor een kopje koffie of thee, een gesprekje met andere ouders en met jouw vragen op het gebied van opgroeien en opvoeden. Kinderen tot 4 jaar kunnen tijdens deze ochtend met andere kinderen spelen.
• Elke woensdagmorgen ontmoetingsochtend voor ouders van jonge kinderen
• Vrije inloop van 9.30-11.30 Perron 16, Smitsplein 16 in Voorthuizen
• Ervaringen uitwisselen met andere ouders
• Praten over wat jou bezighoudt, bijv. opvoeding, verzorging, werk, tijd voor jezelf etc.
• Speciale thema-ochtenden
• In de schoolvakanties zijn er geen ontmoetingsochtenden

Meer informatie
Telefoonnummer 0342-414816
Emailadres cjgbarneveld@barneveld.nl
barneveld@home-start.nl
Website www.cjgbarneveld.nl
www.home-start.nl

Inloop spreekuur CJG

CJG Barneveld, het Centrum voor Jeugd en Gezin, start met ingang van woensdag 10 mei 2017 een gratis inloopspreekuur in Voorthuizen. Perron 16 aan het Smidsplein is iedere woensdag van 08.30 tot 09.30 uur geopend voor inwoners uit Voorthuizen met vragen over opgroeien, opvoeden en gezinsondersteuning. Een afspraak maken of een verwijzing van de gemeente of huisarts is niet nodig, aldus het CJG. Tijdens het gratis inloopspreekuur denken Rutger Zwart, school maatschappelijk werker, of Marianne van Dijk, jeugdverpleegkundige, met de bezoekers mee over opgroeien, opvoeden of gezinsondersteuning.

Maaltijden
Elke 2e woensdag en 4e maandag van de maand is het mogelijk in Perron16 een maaltijd te nuttigen. Tegen een kleine onkostenvergoeding kunt u hier aan deelnemen. Inschrijven is noodzakelijk. De inschrijflijst vind u op tafel of in het informatie rek.  Het beschikbaar aantal plaatsen in beperkt dus wees er op tijd bij 😉

Speelotheek het Wagonnetje
is een uitleen van tweedehands speelgoed. Het speelgoed wordt uitgeleend voor een periode van vier weken. Elke laatste woensdagochtend van de maand van 10:00-12:00 uur, zijn wij geopend. Alle ouders, verzorger, opa’s en oma’s zijn van harte welkom!

Spelregels: Voor een borg van 5 Euro mag u 4 stuks speelgoed meenemen. Bij inleveren van het speelgoed krijgt u deze borg weer terug. Iedereen mag speelgoed komen lenen

Openingstijden

Klik hier voor openingstijden

© Copyright - Perron16voorthuizen